Чи можна заморожувати м’ясо?

Чи можна заморожувати м'ясо?
Кирило, що робити, якщо м’ясо треба заморозити, як його правильно підготувати?

Краще м’ясо не морозити самостійно: при повільній заморожуванні в домашніх умовах в ньому з’являються мікроскопічні розриви, через які (під час подальшої розморожування) м’ясо втрачає велику частину рідини, яка необхідна, щоб в процесі приготування, м’ясо залишилося смачним і соковитим. Але якщо не морозити ви ніяк не можете, тоді робіть так: наріжте м’ясо невеликими шматками, близько 1 кг, змастіть оливковою олією, загорніть в харчову плівку або покладіть в спеціальні пакети для заморозки. Там м’ясо проморозити швидко і рівномірно. До того ж такий спосіб дозволить уникнути холодних опіків на м’ясі — білих плям, які проявляться при розморожуванні.

Заморожене таким чином м’ясо не слід зберігати довше трьох місяців. І не забувайте про те, що розморожене м’ясо не можна заморожувати повторно. Як же тоді найкраще розморожувати?

Заморожене м’ясо не можна піддавати шокової розморожуванні: класти в мікрохвильовку або під гарячу воду. І навіть при кімнатній температурі м’ясо не варто розморожувати. М’ясо, розморожене таким чином, втратить не тільки смакової властивості, а й соки, і при приготуванні вийде сухим. Для правильної розморожування перекладіть шматок м’яса з морозильної камери в холодильну, щоб воно розморожувалося поступово. Для повної розморожування шматка вагою 2-3 кг потрібні приблизно добу.

Як правильно варити м’ясо? Якого розміру повинен бути шматок, і які спеції варто додати при варінні, а які, навпаки, не варто? Якщо ви хочете зварити саме м’ясо, а не м’ясний бульйон, слід взяти шматок нежирного м’яса, вагою 1, 5-2 кілограми. Покладіть його в каструлю, залийте 5-6 літрами холодної води, поставте на плиту і доведіть до кипіння.

Потім знижуємо температуру, прибираємо з’явилася на поверхні піну. Додаємо овочі — моркву, цибулю, корінь петрушки, селери; варимо годину-півтори, потім видаляємо з каструлі овочі і варимо м’ясо до готовності, ще півтора-дві години. Щоб варене м’ясо було соковитим, його необхідно залишити остигати в бульйоні. При варінні м’яса не варто додавати сухі спеції безпосередньо в каструлю і варити їх разом з м’ясом тривалий час.

Це може істотно змінити колір і смак м’яса. Розмарин, наприклад, при тривалому варінні (більше години), починає давати гіркота.

Чи існують якісь професійні технології, за допомогою яких можна приготувати м’яке і ніжне м’ясо? Так, такі технології є. В азіатських країнах давно і успішно використовують для цього спеціальні порошки — тендерайзери. Це такі розпушувачі м’яса. Найпоширеніший з них називається папаин, його виробляють з папайї.

Він має здатність перетворювати найжорсткіший шматок у вату, але все ж позбавляє м’ясо смаку. Тому в китайській кухні часто використовується так багато соусів і спецій, щоб додати страві з м’яса смак. А з доступних коштів? Найпростіше добитися необхідного результату, зосередившись на правильному виборі м’яса і способі його приготування.

Поради шеф-кухаря: Кирило Мартиненко погодився поділитися своїми професійними знаннями. Сьогодні — про те, як вибирати, зберігати і підготувати м’ясо до приготування.

Щоб приготувати ідеальний стейк, треба виконати безліч умов. Шеф-кухар ресторану Торро Гриль Кирило Мартиненко розповів.

Чи можна заморожувати м’ясо?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий