Чим корисна диня?

Чим корисна диня?
Перелік всього, що містить м’якоть, може здатися на перший погляд страхітливим:,
і крохмаль, білки, вуглеводи, харчові волокна, вільні органічні кислоти, калій, залізо, вітаміни С, РР, В1, В2, каротин, фолієва кислота, магній, фосфор, кальцій, інозит, кремній Абракадабра? Так. Але надзвичайно корисна.

Спробуємо розібратися. Кремній благотворно впливає на стан шкіри і волосся, залізо корисно для кровоносної системи (а його в дині, до речі, в 17 разів більше, ніж у, і в 3 рази більше, ніж у
), Вітамін С зміцнює нервову систему і підвищує. Бета-каротин (а його в дині навіть більше, ніж у!) Забезпечує нам благородний
відтінок, робить її гладкою.

Речовина з дивною назвою інозит сприяє зростанню і робить їх гущавині. Фолієва кислота надзвичайно корисна для нервової системи вона відповідає за емоційну врівноваженість і гарний настрій. А магній дуже корисний для серцевого м’яза. Але саме дивно в дині це, мабуть, золото. Звичайно, не зовсім таке, що ми носимо на собі у вигляді кілець і ланцюжків, але тим не менш.

Цілющі властивості дині відомі давно. Ще великий Авіценна використовував у своїй практиці динну м’якоть, насіння і навіть кірки.

У сучасній медицині диню використовують в основному для очищення кишечника (динна м’якоть надає яскраво виражений послаблюючий ефект), що, до речі, допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Головне правило їсти диню натщесерце.
З метою зниження ваги корисний також
дині в поєднанні з і (у співвідношенні 1: 2: 1).

У похмурі непогожі дні диня може стати ліками від нудьги вона дійсно знімає втому, тривогу і покращує настрій. Але диню можна не тільки є.

Прихильники народних методів лікування роблять з дині примочки, компреси, краплі, полоскання і навіть ванни! Чи допомагають всі ці кошти від численних недуг велике питання.
Але чому б не спробувати?

Тим більше що це, як правило, дуже приємно. Динна ванна. У теплу, але не гарячу воду (36-37 С) вливають стакан динного соку, кладуть нарізану на шматочки диню або динячі кірки.

Вважається, що така ванна допоможе зняти напад.
Компрес на груди з динної м’якоті полегшує стан при бронхітах, пневмоніях та нападах астми.

М’якоть дині і динячі кірки радять прикладати до наривів і синців вважається, що тоді вони швидше пройдуть. Сік дині також вважають цілющим. Він допомагає при нежиті, сечокам’яної хвороби (радять пити динний сік з відваром
) І виганяє з організму глистів (радять приймати по 1 склянці соку вранці натще).
Головне правило є тільки диню.

Тільки не подумайте, що ми закликаємо вас відмовитися від решти продуктів. Справа в тому, що диня продукт важкий (якраз через клітковини, яка викликає послаблення кишечнику), вона сама по собі серйозне навантаження на організм. Тому змішувати її з чимось ще, особливо з
і, м’яко кажучи, не варто ефект може бути самий несподіваний.

Найкраще їсти диню за дві години до або після основного прийому їжі. І головне знати міру: як би смачна не була ця запашна красуня, захоплюватися не варто.
Кому не можна їсти диню?

Таких людей практично немає. Але в деяких випадках все ж варто проявляти обережність. — Особливо уважним треба бути годуючим мамам, у
можуть бути проблеми зі стільцем.

— Довгий час вважалося, що диня протипоказана хворим на діабет за великої кількості в її м’якоті різних цукрів. Так це чи ні до кінця невідомо, тому тим, у кого проблеми з цукром в крові все ж є, краще не ризикувати. — При виразці шлунка або дванадцятипалої кишки від цих ласощів доведеться теж утриматися. У будь-якому випадку ми бажаємо вам гарного самопочуття і відмінного літнього настрою навіть. Приємного апетиту!.

Чим корисна диня?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий