Чим корисні горіхи?

Чим корисні горіхи?
У тому, що горіхи дійсно корисні, не сумнівається ніхто, про це відомо дуже давно і оспівано тисячі разів. Мета даної статті з’ясувати: який же представник сімейства горіхів найкорисніший для людини. Сьогодні ми розглянемо сім видів: фісташки, волоський горіх, мигдаль, арахіс, бразильський горіх, фундук і кедрові горішки.

7. Бразильський горіх
Крупний, цільний горіх, росте в основному в Південній Америці, бразильський горіх потрапив в Східну Європу порівняно недавно, але швидко здобув популярність у любителів горіхів, ласунів і людей, що піклуються про своє харчування. Смак горіха приємний, нейтральний, після споживання всього 4-5 горішків, приходить відчуття повної ситості. Бразильський горіх містить до 70% необхідних людині жирів, а так само велика кількість поживних речовин протеїн, клітковину, селен, магній, фосфор і тіамін.

Однак при всій корисності горіха, не варто нехтувати його дозуванням до 5ти штук на день (дітям 2 штуки).

6. Арахіс
Іноді називається китайським або земляним горіхом. Арахіс-один з найпопулярніших і найдоступніших видів горіхів. Його використовують для приготування десертів, солодких закусок, арахісового масла, додають в салати і основні страви.

Арахіс відмінне джерело фіолетовою кислоти, необхідної організму для відновлення клітин. Цей горіх дуже корисний для нервової системи людини, нормальної роботи серця. Покращує пам’ять і увагу. Арахіс містить велику кількість білка, близько 30%.

Так само відомий як горіх, яка абсолютно не повнить денна норма до 30 горішків в день. 5. Фісташки
Мабуть, найдавніші на сьогоднішній день горіх відомі людству.

Фісташкові горішки спочатку почали вирощувати десятки тисяч років тому в Сирії та Ірані.
Фісташки знаходяться в прочинених шкаралупі, через що їх можна засолюють і запікати, не дістаючи самого ядерця.

Збирають ці горіхи вночі, бо вдень під впливом сонця, листя виділяють шкідливі ефірні масла. Стиглим горіхом вважається горіх зеленуватого кольору.

Фісташки є самими калорійними горіхами, так само містять безліч корисних речовин. Вони здатні оздоровлювати серцево-судинну систему і виводити з організму холестерин, рекомендуються при значному фізичному і розумовому навантаженні, дають бадьорість, знімають втому.
4. Фундук
Лісовий горіх або фундук вважається одним з найсмачніших у світі горіхів.

Активно використовується в кулінарії, а так само вживається в чистому вигляді. У лісових горіхах міститься до 80% відсотків жирів, за своїм складом дуже схожих на оливкову олію. Так само фундук багатий білками (іноді до 18%), вітамінами групи В, Е, каротином, з мікроелементів залізом. Фундук можна включати майже в будь-яку, навіть саму строгу дієту, калорійність у нього не дуже висока. Фундук добре зберігається в холодильнику при 0 `С протягом чотирьох років.

3. Мигдаль
Відразу обмовлюся мигдаль буває безпечний і гіркий. Другий вид дуже шкідливий, непридатний для прийняття в їжу. 50 штук гіркого мигдалю смертельна доза.

Солодкий ж мигдаль смачний і надзвичайно корисний горіх, містить вітаміни Е, В2, В3 у великій кількості, багатий жирами, мінеральними солями, цінними ефірними маслами, містить фосфор, цинк, мідь, залізо, кальцій, магній. Мигдаль сприяє виробленню корисних бактерій в шлунково-кишковому тракті, які покращують травлення. З мигдалю виробляють мигдальне масло, яке широко застосовується в кулінарії і косметології, завдяки високому вмісту вітамінів F і E. 2. Кедровий горіх
Кедрові горіхи насіння сибірської кедрової сосни. Найніжніші і делікатні горіхи, які майже в будь-якій кількості можна давати дітям. Кедрові горішки багаті на корисні жири і вітаміни, на 60% яке за цілющими властивостями близько до оливкової і мигдальному.

Так само в кедрових горішках налічують і до 20% білка, за складом близького до яєчного. У медицині ці горіхи використовують для лікування судом в м’язах, безсоння, нервозності, втоми, захворюваннях підшлункової залози, щитовидки, ослабленні імунітету і навіть при чоловічій слабкості.

Горіхи кедра широко використовуються в кулінарії для приготування соусів, як інгредієнт для салатів, солодощів.
1. Волоський горіх Мабуть, найвідоміший і корисний горіх насправді ніякого відношення до Греції не має, а чому так називається ніхто вже толком і не знає. З найдавніших записів людству відомо, що дерева волоських горіхів росли ще в садах Вавилона. Саме цей горіх є абсолютним чемпіоном серед своїх колег. За калорійністю волоський горіх можна порівнювати з м’ясом або маслом, бо на 75% складається з жирів, а за кількістю вітамінів в 50 разів перевершує цитрусові та у вісім разів чорну смородину.

Волоський горіх багатий всілякими вітамінами ситостерин, вітаміни С, B1, B2, РР, каротин, дубильні речовини, хінони і жирне масло, до складу якого входять лінолева, ліноленова, олеїнова, пальмітинова та інші кислоти, а також клітковина, солі заліза і кобальту. Також волоські горіхи називають самим розумним продуктом регулярне вживання корисно для мозку і покращує пам’ять.

5-7 горіхів на день надійно захистить ваше серце від інфаркту.

Чим корисні горіхи?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий