Чим корисні мандарини?

Чим корисні мандарини?
Чим корисні мандарини? Вітаміни, мінерали та поживні властивості. андаріни корисні! Особисто мені це відомо з самого дитинства. Як весело і забавно було знімати їх з новорічної ялинки, очищати і з невимовним задоволенням, з жадібністю «лопати», наповнюючи кімнату східним цитрусовим ароматом самого чарівного зимового свята.

Ех. дитинство давним давно залишилося лише в спогадах, а мандаринки дарують радість нашим малюкам.

 
то ми знаємо про корисні властивості мандаринок? Багаті вітаміном С, корисні при простудних захворюваннях і їх рекомендують як засіб для схуднення. Ось і розберемося чи відповідає це дійсності, відштовхуючись від поживного і хімічного складу. Поживний склад мандарина, 100 грам:
1, 8
гр. , Крохмаль
гр. , Цукри
10, 6
гр. то б сумнівався що мандарини містять багато цукру?

Адже саме тому серед цитрусових це найулюбленіший дітлахами плід. За солодощі вони порівнянні з
і, і трохи поступаються.

Містять клітковину (середній показник) і не містять крохмалю, що теж добре. мг. , Omega-6
мг. , Мононенасичених жирів
0, 1
р. і поліненасичених жирів
0, 1
м. то витаминоподобное речовина бере участь в безлічі життєвих процесів нашого організму. Одне з помітних його властивостей — захист печінки (гепапротектор), а ще перешкоджає засвоєнню холестерину і знижує рівень інсуліну в крові.
андаріни рекомендують в дієті для зниження ваги не тому що вони низькокалорійні (основну частину енергії беруть з цукрів), а тому що вони сприяють гарному травленню. Вітаміни та мінерали в мандарині, 100 грам:
про своїм складом мандарини схожі з але в меншій концентрації. Найприкметнішими позиціями можна вважати вітаміни
А і С.
аравне із зеленою і червоною паприкою, і картоплею мандарини містять багато вітаміну
В1, це одне з найбільш корисних властивостей мандаринів.

І якщо болгарський перець в сирому вигляді їдять не всі (при нагріванні В1 руйнується), а картопля і зовсім сирим не їдять, то з мандаринками ситуація зворотна. І хоча номінально є і кращі джерела тіаміну — зелений горох, шпинат (доступні рідко), соя, квасоля, боби (не рекомендовані при низькокалорійному дієтичному харчуванні і не їдять їх сирими), по факту — мандарини один з кращих і доступних його джерел.

Якщо ви на дієті: дуже часто в продуктах рекомендованих для схуднення не міститься вітаміну В1, а продукти містять В1 не дозволені до вживання. Крім цього рибні продукти і чай, кава перешкоджають засвоєнню цього жізненоважние вітаміну.
Тому навіть достатньо збалансована дієта може сприяти дефіциту В1 (тіаміну). Що б уникнути це, їжте паприку, мандарини, капусту, моркву в сирому вигляді, частіше. ромі цього мандарини містять помітну кількість калію, магнію, вітамінів В5, В6, В9. Але в більшості споживаних нами продуктах ці показники вище.

Чому мандарини корисні при застуді? окупати цитрусові пріболевшім людині — взагалі традиція. В основному це роблять або «традиційно», або «там багато вітамінів, а це корисно». а, і вітамін
С (аскорбінка) це добре і інше теж не погано. Але головна користь для простої людини від мандаринів — фітонциди.
Саме вони несуть основну користь на шляху одужання людини, допомагають боротися з різними мікробами і грибками.

І виходить що корисні мандаринки не тільки коли їх з’їли, а й тоді, коли тільки зібралися з’їсти.
ітонціди — імунна особливість практично всіх рослин, за допомогою їх рослини захищають себе від агресії навколишнього середовища.
Простими словами: це якась захисна аура навколишнє рослини і перепона для бактерій і грибків здатних їм нашкодити.

Деякі рослини мають особливо активними фітонцидами: цибуля, часник, всі цитрусові та мандарини в тому числі, в них ця «аура» настільки активна що корисна навіть для людини. е забуваємо що високий вміст аскорбінової кислоти подразнює слизову шлунка та мандарини потрібно з обережністю вживати людям з проблемами ШКТ. Крім цього мандарини дуже алергенні.

Подивіться складу інших продуктів! .

Чим корисні мандарини?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий