Чим корисно молоко?

Чим корисно молоко?
Молоко містить кальцій, який відповідає за формування колагену, а колаген відповідає за пружність нашої шкіри. Також молоко містить вітамін А, який відповідає за гладкість шкіри і блиск волосся. Молоко містить кальцій та інші елементи (вітамін Д, магній і фосфор), які допомагають кальцію засвоюватися. Всі ми знаємо, що кальцій необхідний для зміцнення кісткової тканини.

Молоко містить рибофлавін (вітамін В 2), вуглеводи, білок (підтримує м’язи в прекрасній формі) і вітамін Е, підвищують загальний тонус всього організму. Якщо випити на ніч склянку молока, то ви забудете про безсоння, так-так молоко знижує шлункову секрецію і робить загальний заспокійливі вплив.

Молоко знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, оскільки містить великий відсоток калію, який підтримує еластичність судин. Також молоко знижує високий кров’яний тиск.

Молоко прекрасно допомагає при печії, тому що знижує кислотність шлункового соку. Фолієва кислота покращує роботу кишечника і печінки.
Яке молоко краще, запитаєте ви? Звичайно найкорисніше парне, але пити його в сирому вигляді не рекомендується, тільки після кип’ятіння, так як сире молоко — сприятливе середовище для розмноження мікроорганізмів. Якщо немає можливості дістати парне молочко з під корівки, то краще віддати перевагу пастеризованого, термін зберігання якого, не повинен перевищувати 5 діб.

Менш переважно стерилізоване, в ньому залишається мало вітамінів і мікроелементів. На жаль не всі люди переносять молочний білок, до того ж він важко засвоюється. Якщо ви погано переносите молоко, замініть його кисломолочними продуктами.

Вони засвоюються легше і зберігають всі корисні властивості молока, вдобавок містять бактерії, які сприятливо впливають на мікрофлору кишечника. Кефір — найкорисніший кисломолочний продукт.

Він швидко виводить з організму шлаки і накопичені продукти обміну, налагоджує роботу серцево-судинної системи, печінки, нирок та інших внутрішніх органів людини.
Покращує травлення і позитивно впливає на мікрофлору кишечника.

Ряжанка багата живими молочнокислими організмами, які допомагають поліпшити роботу шлунка, кишечника і нирок. Завдяки тому, що ряжанка здатна відновити баланс у шлунку, її корисно пити після переїдання важкої їжі.

Ряжанка, дуже корисний продукт при захворюваннях внутрішніх органів (печінки, жовчних шляхів), при боротьбі із зайвою вагою, при лікуванні гіпертонічної хвороби та атеросклерозу. Сир — багате джерело кальцію і більш цінних білків. Жири і білки сиру засвоюються порівняно швидко і повно.
Саме через легкого засвоєння такий насичений продукт як сир рекомендується дітям, літнім людям і пацієнтам, що відновлюються після хвороби.

Сир один з небагатьох продуктів, рекомендованих при хронічних захворюваннях органів травлення, так як він не підвищує кислотність і не дратує поверхню шлунка. Також він чудово підійде для харчування вагітних і годуючих мам. Сир необхідний для росту і відновлення всіх тканин організму, особливо кісткової тканини.

Він корисний для роботи нервової системи, серцевої діяльності та кровотворення. Сметана відрізняється високим вмістом поживних речовин і швидкістю свого засвоювання. Вона засвоюється навіть швидше і легше, ніж вершки.

І при цьому містить в 7 — 10 разів більше вітамінів А і Е, ніж молоко.
Сметана відрізняється дієтичними властивостями і містить цінні вітаміни: А, Е, В2, В12, С, РР.

Як ви помітили, вибір молочних продуктів дуже широкий! Вибирайте на свій смак і будьте здорові!.

Чим корисно молоко?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий