Як солити кету?

Як солити кету?
Солона кета одне з найбільш чудових і смачних страв, які тільки можна приготувати в домашніх умовах.

Щоб не витрачати зайві гроші, можна засолити свіжу рибу це вийде так само смачно, якщо не смачніше, як магазинна риба. Головне повністю дотримуватися інструкції з приготування риби, і тоді вашому страви порадіють всі друзі і близькі! 1. Необхідно придбати хорошу, свіжу кету. Бажано купувати рибу з холодильника, щоб вона була в охолодженому стані. Дуже важливо, щоб вона не була замороженою, хоча якщо інший ні, то зійде і така.

Найголовніше в рибі кета, яку ви купуєте для засолювання: вона не повинна бути розмороженої та замороженої знову. Також дуже важливо не брати рибу, яка вже була розділена: вам потрібна ціла риба, в якій є потрохи і голова. 2. Якщо вам не вдалося купити охолоджену рибу, і ви придбали заморожену, то потрібно її попередньо розморозити, але природним шляхом, тобто без допомоги мікрохвильовки або яких-небудь інших засобів. Поки риба розморожується, займіться сумішшю, яку ви будете використовувати для засолювання риби: для цього потрібно взяти сіль і цукор, причому сіль повинна бути крупного помелу.

Чому саме великого? Тому що вона дуже добре вбирає зайву рідину, яка обов’язково виникне в процесі засолювання. Брати сіль і цукор потрібно в таких пропорціях: три частини солі до однієї частини цукру. Перемішати їх потрібно дуже ретельно і грунтовно.

Даної суміші знадобиться три ложки на кожен кілограм риби, яку ви плануєте засолити. Однак якщо вага не можна виміряти точно, то краще беріть трохи менше: в даному випадку працює правило краще недо-ніж пере-.

Хоча любителям дуже солоної риби можна спробувати поекспериментувати з великою кількістю суміші для засолювання. 3. Дочекайтеся повної розморожування риби і починайте її обробляти. Якщо ви любите юшку, то не викидайте голову риби, яку потрібно відрізати перший. Планікі слід обрізати ножицями, потім потрібно розпороти черево риби і вичистити з неї всі нутрощі. Тепер слід порізати рибу ліворуч і праворуч від хребта, видалити її кістки.

Якщо вам попалася велика кета, то не забороняється розділити її на дві частини. 4. Тепер розкрийте попередньо оброблену тушку і засипте всередину суміш, яку ви приготували.

Постарайтеся нанести її настільки рівномірно, наскільки це можливо. Подальші приготування залежать від того, яку рибу ви любите: якщо вам подобається більш жирна риба, то додайте деяку кількість оливкової олії, так як кета сама по собі досить суха. Якщо хочете, то додайте які-небудь спеції, наприклад, лавровий лист або перець.

Можна обійтися і без них, але якщо ви вирішили додати спеції, то їх потрібно рівномірно перемішати з цукром і сіллю. 5. Тепер покладіть рибу в яку-небудь ємність, зверху розташуйте гніт (можна використовувати банку з водою на три літра) і залиште кету приблизно на дві години. Потім її потрібно буде помістити в холодне місце ще на добу.

Через 24 години ваша риба буде готова! Якщо Вам сподобався матеріал — поділіться посиланням на нього! Для цього скопіюйте код, вказаний нижче, і вставте на сайт або блог, форум, або просто відправте посилання поштою.

Як солити кету?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий