Як зберігати гарбуз?

Як зберігати гарбуз?
Ці цінні овочі, багаті різними вітамінами і є дієтичними продуктами дуже важливо зберегти на максимально тривалий термін. Для цього слід дотримуватися режими зберігання.

Правильно зрізана і недозріла гарбуз може зберігатися 2-3 роки. Але для того, щоб гарбуз дозріла, і в м’якоті збільшилася кількість сухих речовин, необхідних для успішного зберігання, помістіть її в затишне містечко: під ліжко, на шафу і періодично перевіряйте, викидаючи захворілі і загнили плоди. Гарбуз остаточно дозріла, якщо у неї всохла і стала схожою на пробку плодоніжка, добре позначився малюнок кори, вона затверділа. Її зберігають аж до весни при температурі +5-10 градусів С, але кращої вважається температура +5-8 градусів С. Але якщо немає подібних умов, то можна її зберегти до весни і в квартирі.

Зрештою, на наступний рік ви виростите вже нові плоди. Погано зберігаються гарбуза підморожені (забули на балконі), з відірваними плодоніжками або пошкоджені. Такі плоди потрібно використовувати в їжу першими. А якщо у плода пошкоджена шкірка, то для кращого зберігання, рану слід густо змазати зеленкою. Кабачки Якщо кабачкам не дали дозріти на грядці, вони більше двох тижнів не зберігаються навіть в холодильнику і, швидше за все, у всіх господинь вже згнили.

А ось дозріли плоди зберігають у підвалі або в звичайних кімнатних умовах до березня-квітня. Родича кабачка цукіні можна зберегти до весни, зберігають при таких же умовах, як і гарбуз. Кавуни, дині Тим, кому вдалося в нашому регіоні виростити ці екзотичні плоди, можна тільки позаздрити — кавуни можна зберігати 2-3 місяці, а дині аж до 6-7.

Або можна спробувати зберегти покупні плоди, наприклад, до нового року. Зберігають зелені плоди в підвалах, льохах, горищах та інших приміщеннях, в яких можна підтримати необхідний режим зберігання, як гарбуз. Єдина умова плоди повинні бути дозрілими, але не перезрілими. А дині можна покласти на зберігання напівдозрілі або зовсім недозрілими вони дійдуть до потрібної кондиції вже при лежанні. Перед закладанням на зберігання їх підсушують 2-3 доби на повітрі, а потім кладуть у приміщенні при температурі восени +10-15 градусів, а взимку + 4-7.

Вологість повітря повинна складати 70-80%.

Як зберігати гарбуз?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий