Як зробити пасху?

Як зробити пасху?
Сир протерти через сито, або пропустити через м’ясорубку.

Додати розм’якшене (Не топлене) масло, перемішати. Паличку ванілі розрізати. Вийняти насіння.

Яйця збити з цукром. Додати вершки, перемішати. Додати насіння ванілі (якщо Ви використовуєте ванільний цукор, його треба додати теж на цьому етапі). Поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння і варити, при постійному помішуванні, до тих пір, поки маса не почне густіти (я варила 3 хвилини після закипання). Потім масу трохи остудити.

Горіхи дрібно посікти. Якщо цукати великі, їх треба нарізати.

Змішати сир, цукати, горіхи, родзинки (ізюм попередньо треба вимити і висушити). У сир додати яєчну масу, перемішати. Пасочніцу застелити марлею, складеною в 2-3 шари. Краї марлі повинні звисати. Викласти сирну масу в пасочницу.

Якщо пасочніци немає, можна використовувати новий квітковий горщик або друшляк. Краї загорнути. Форму поставити в тарілку або миску, так як буде стікати сироватка. Поставити вантаж (я використовувала 3-х літрову банку, наповнену водою, банку закрити кришкою).

Форму разом з вантажем поставити в холодильник на 12 годин. Потім краї марлі прибрати, форму перевернути, прибрати марлю. Прикрасити паску за смаком.

Як зробити пасху?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий