Яке пиво краще не пити?

Яке пиво краще не пити?
Почнемо з посуду. Тут можна спостерігати значну різноманітність в судинах. З чого тільки не робили пивні кухлі зі скла (Франція), із заліза і срібла (Німеччина), з кераміки (Чехія), дерева і, навіть, з каменю та шкіри.

А древні германці пили пиво з кухля, зробленої з черепа убитого ворога. У наш час для вживання пива рекомендуються судини, як стакани, так і гуртки, зі скла, кераміки, порцеляни або дерева.

Це матеріали, які не надають пиву додатковий, непотрібний смак. Навіть пластмаса, псує смак справжнього, живого пива. За формою також існує багато відмінностей. Рекомендується, щоб келих був звужений до верху, так пиво менше видихається.

На сьогоднішній день стару добру пивний кухоль значно потіснили скляні келихи — високі й тонкі. У них краще видно гра цього напою, прозорість і колір пива, якість піни.

Посуд для пива не слід мити миючими засобами, досить якісно обполоснути гарячою водою пивний кухоль повинна пахнути пивом! Дослідним шляхом визначили найкращий обсяг для пивного посуду 0, 3 і 0, 5 літра.

Жителі Великобританії, відомі поціновувачі цього прекрасного напою. П’ють пиво пінту, що становить трохи більше ніж 0, 5 літра. Для того щоб оцінити смак і отримати максимальне задоволення пиво треба пити правильно. Спочатку випивається половина гуртки, потім половина від того що залишилося, ну і наостанок допити те що залишилося. Пити треба так, як ніби ви в цьому барі вирішили провести все свій час не поспішаючи, не поспішаючи.

У день не те що можна, а навіть корисно випивати до літра пива. Зловживати не варто.

Крім того, що пиво в надмірних кількостях може позначитися на Вашому здоров’ї, так і після третьої пляшки ви навряд чи оціните смак цього напою. Пити пиво слід охолодженим до +6 +12 градусів за Цельсієм. Переохолоджене пиво (наприклад, якщо ви його помістіть в морозильник) каламутніє і втрачає значну частину свого смаку. Занадто тепле пиво добре тільки для лікування, але не освіжає і абсолютно не смачна.

Правда, деякі сорти портера подають підігрітими. І в зимовий час пиво підігрівають, але саме для того, щоб домогтися +6 +12 градусів. Прийнято вважати, що світлі легкі сорти пива призначені для літа, темні — щільні і важкі сорти взимку. Ще вважається, що темне пиво краще пити ввечері.

Закуска до різних сортів, світлим і темним, різна. До світлого пива добре підходять сир, креветки, горішки, раки. Під темне пиво краще вживати салати з м’яса або риби, смажене м’ясо. Непоганий, для любителя і сир з пліснявою, наприклад Рокфор.

А такі сорти як фруктове пиво і ель краще пити просто так, без будь-якої закуски. Традиційна в нашій країні риба до пива в деяких країнах викличе, м’яко скажемо, подив. В’ялена риба перебиває смак пива.

Та й келихи потім специфічний запах мають (вище ми писали, як мити посуд, від запаху риби так просто не відбудешся). Відомий випадок, коли наш турист в Чехії дістав рибу до пива. Бармен нічого не сказав, але келихи викинув у сміття. Дуже часто можна побачити пиво, нарівні, з іншими спиртними напоями, на святковому столі. Але змішувати пиво не рекомендується, ні з чим іншим.

Відома алкогольна рибка йорж придумана виключно для якнайшвидшого сп’яніння. І горілка і пиво при змішуванні втрачають свій смак. Не слід одночасно пити світле і темне пиво. І смак не оціните, і головний хвора на ранок гарантована.

Зберігатися пиво повинно вертикально. Рідина не повинна стосуватися пробки. Обов’язково зберігання в темному місці, щоб пиво не втратило смак від сонячних променів. Не пийте пиво на ходу.

Сядьте за стійку бару, або розташуйтеся в затишному кріслі. Розслабтеся. І, з насолодою, зробіть перший ковток.

Краще пиво живе, непастеризоване і без консервантів. Таке можна випити або в барі, або приготоване в домашній пивоварні. Саме воно дозволить Вам насолодитися смаком і ароматом справжнього пива. Справжні любителі пива завжди відвідують пивні фестивалі та виставки.

Там можна продегустувати новинки, відчути щось нове, дізнатися новини. У нашій країні культура споживання пива поки не на висоті. Так давайте разом йти назустріч досягненням цивілізації, просувати пивні традиції склалися століттями!.

Яке пиво краще не пити?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий