Що приготувати з яєць?

Що приготувати з яєць?
Коли я зустрічаюся з подругами за чашкою кави, то розмова найчастіше заходить про наших сім’ях: мужьях, дітях і, природно, ми ділимося один з одним нашими кулінарними секретами. Чим же ще новеньким і смачненьким побалувати своє улюблене сімейство?

Коли я запитала свою подругу про те, що вона вміє готувати з яєць, то список закінчився вже на третьому пункті. Яєчня, омлет, фаршировані яйця, і. Що ж, будемо поповнювати наш кулінарний архів яєчними рецептами! Яєчний квітка. Цим квіткою можна прикрасити будь-який салат, гарнір з рису або картопляне пюре.

А готуємо його таким чином. Виделкою енергійно збиваємо яйця зі спеціями і рівно розподіляємо частина маси на сковорідці, змащеній маслом. І смажимо під кришкою, як омлет, на помірному вогні. Краще дерев’яною лопаткою перевернути корж, щоб вона була золотистою з обох сторін.

Так готуємо кілька омлетного коржів, акуратно перекладаючи їх на обробну дошку для охолодження. Всі підсмажили? Залишилося порізати коржі на тонкі смужки, виделкою скрутити їх в барвистий безлад і перекласти на салатну гору або гарнір. Додати для солідності зелень, а в центрцветка — Маслинка або Клюковки.
Салат з яєчні.

Для його приготування нам знадобиться: 5 яєць, 30 г вершкового масла, по 100 г шинки та копченої риби, 50 г сиру, майонез, зелень. На гарячу сковорідку з вершковим маслом вбиваємо яйця і починаємо їх тут же розмішувати дерев’яною лопаткою, поки вони не загустеют. Потім перекладаємо яєчню на обробну дошку, охолоджуємо і нарізаємо локшиною.
Решта продукти нарізаємо також локшиною, а сир трьом на тертці.

Заправляємо салат майонезом і прикрашаємо зеленню. Оригінальне поєднання шинки та копченої риби роблять цей салат вельми пікантним. Рекомендую додати в нього трохи лимонного соку. Не просто омлет.

Омлет називають їжею королів, адже експериментувати з ним можна до нескінченності.
Наприклад. Ретельно розтираємо жовтки з невеликою кількістю молока і спеціями. Додаємо пару ложок рослинного масла, дрібно нарізаний окіст, обсмажену цибулю і добре збиті білки. Перекладаємо масу у форму, змащену маслом, і випікаємо в духовці 20 хвилин.

Яєчні гаманці. В принципі, нічого нового я вам не відкрию, оскільки це майже банальна яєчня.

Нам знадобиться: 4 яйця, зелень петрушки, олія, спеції. Так в чому секрет? У технології! Обережно розбиваємо яйце на сковорідку з нагрітим маслом, посипаємо його сіллю і спеціями.
Коли яєчний білок вже схопиться знизу, а верхня сторона ще буде сира, загортаємо половинку яйця на іншу, щоб вийшов півколо.

Робимо це дерев’яною лопаткою. Обсмажуємо яйце з обох сторін і акуратно перекладаємо на тарілку. Повторюємо цю процедуру і з іншими яйцями.

Тут важливо пам’ятати про те, що вогонь повинен бути спочатку слабким, а коли яйце складено, вогонь додаємо. Завдяки цьому, поверхня обсмажується до красивого золотистого кольору. Потім посипаємо гаманці петрушкою. Але й це не все! Перед тим як скласти гаманець, можна начинити його подрібненим м’ясом або цибулею.

Ось такий оригінальний спосіб. Яєчні галушки з шинкою.

Для їх приготування нам знадобиться: 300 г шинки, 4 яйця, 1 ст. ложка борошна, панірувальні сухарі, жир. Шинку дрібно шаткуємо, додаємо до неї збиті зі спеціями яйця, панірувальні сухарі і борошно.

Маса повинна вийти не дуже густий, але досить клейкою.
З неї формуємо невеличкі галушки завбільшки з голубине яйце, паніруємо їх у сухарях і обсмажуємо 5 хвилин у великій кількості жиру.

Або у фритюрниці, якщо вона є. Можна тут же обваляти готові галушки в карі, подрібненої зелені.
Чи не правда, цей варіант яєчні навіть до святкового столу підходить?

Приємного Вам апетиту!.

Що приготувати з яєць?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий