Що спекти на швидку руку?

Що спекти на швидку руку?
У сучасному світі ласунам не доводиться довго вибирати свої, так як всі магазини та супермаркети рясніють достатком товару. Також в інтернеті знаходиться величезна кількість найрізноманітніших рецептів приготування булочок, тортів і тістечок.

Проте мало хто з любителів кулінарів замислювався про походження наших улюблених солодощів і смакоти. Історія походження булочок тягнеться ще з далекої Русі XVI століття.

У той час замість булочок на столах з’являлися різноманітні калачі та солодкі хлібці.

Тоді такі здобні вироби виготовлялися виключно для споживання у вузькому колі родини і не виставлялися на продаж. Тільки наприкінці XVII століття в продуктових крамницях з’явилися перші булочки і відразу ж завоювали популярність і любов серед місцевих жителів.
Калачі та інші здобні вироби поступово стали займати цілі торговельні ряди і випікатися на замовлення навіть для шановних дворян і іншої знаті.

Такі торгові ряди називалися Колишній. Саме в той час з’явилися якісь перекупники, які замовляли за низькою ціною, а продавали по своїй, завищеною.

Через два століття з’явилися перші булочні на Русі, в яких продавали виключно здобні калачі, плюшки, ватрушки і булки.
Крім спеціальних ларьків і павільйонів, такі булки розносилися торговцями на будинок до знаті і багатіям. Не дивлячись на це, все ж в Росії дане булочне справа не отримала особливого поширення і популярності, так як практично кожен дворянин мав у своєму дворі власного булочника. Тому іноземні торговці швидко перехопили рецепти і відправили в такі країни, як Франція, Італія.

Там такі здобні вироби отримали широке застосування і надзвичайну популярність.
Даний настільки простий, що його можна приготувати в домашніх умовах, витративши мінімум продуктів, часу і сил на приготування. Отже, інгредієнти. 1 ч. л. дріжджів
1 ч. л. солі
Пол літра молока. Бажано щоб воно було кімнатної температури
Вершкове масло 50 грам.

Попередньо розм’якшите його
З такого набору продуктів виходить приблизно 8-10 булочок середнього розміру. Для початку розчиніть дріжджі в теплому молоці і залиште приблизно на 15 хвилин.

Змішайте в окремій посудині борошно і сіль, акуратно влийте молоко і ретельно перемішайте. Обов’язково вимісити тісто якомога якісніше.
Воно не повинно бути занадто крутим, а зовсім навпаки, нехай трохи прилипає до рук. Після цього висипте всю масу на стіл і гарненько вимішуйте, поки тісто не перестане прилипати до пальців і поверхні.

Накрийте невеликим рушником і залиште в теплому місці приблизно на 1, 5-2 години. Після того, як тісто підніметься, перемісити його ще раз і розділіть на рівні частини, скачавши їх в невеликі кульки. Обваляйте в маці і зробіть за допомогою бритви або ножа надрізи.
Змастіть деко маслом і акуратно викладіть булочки.

Знову накрийте рушником і поставте на годину в тепле місце. Після цього відправляйте свої булочки в духовку для випікання приблизно на 20-25 хвилин. Булочки виходять м’якими, повітряними і чудово підійдуть для сніданку. Практично кожної людини вечорами відвідують абсолютно незрозумілі бажання, такі як хочу те, не знаю що.

Якщо вже пізно або зовсім не хочеться бігти в магазин, то кращим виходом з такої ситуації стануть булочки на швидку руку.
Здавалося б, таке блюдо вимагає замішування, тривалого випікання, тому зовсім не приваблює. Проте все міняється, і існує приголомшливий рецепт смачних булочок, який займе не більше півгодини на все приготування.

Отже, почнемо з інгредієнтів:
1-1, 5 ч.
л. солі
2-3 ч. л. цукру
Розпушувач для тіста приблизно 2 ч. л. Першим етапом стане додавання солі, цукру і розпушувача на борошно. Далі необхідно все гарненько перемішати. Після цього беремо кефір або сметану, додаємо в нього олію та зсипали борошно.
Ретельно вимішуємо тісто і ділимо на рівні частини. Кожен шматочок, з якого згодом вийдуть булочки, можна змастити збитим яйцем, кунжутом або маком.

Відправляємо все це в духовку до готовності, і наші булочки готові! Щоб надати такому звичайному блюду, як здобні булочки, оригінальності і якоїсь родзинки, вам знадобляться наступні продукти:
Якої-небудь соус, наприклад, марінара
Будь твердий сир, приблизно 100 г
Цукор 2 ст. л. 3 ст. л. вершкового масла. Бажано попередньо розтопити
Для початку розімніть тісто, зліпити з нього довгу ковбаску і розріжте на рівні частини. Кожен шматочок тіста розкачайте.

На отримані коржі викладайте соус, сир і нарізаний пепероні. Сочіте тісто по краях водою і зліпіть невелику булочку та, щоб начинка не випадала.
Далі поставте на плиту велику каструлю з водою і після її кипіння поварите кожну булочку приблизно 30 секунд.

Після цього викладаємо
на деко і випікаємо до золотистої скоринки.

Що спекти на швидку руку?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий