Що таке желатин?

Що таке желатин?
Желатин це суміш білкових речовин тваринного походження.

Слово желатин походить від латинського gelatus, що значить замерзлий, застиглий. Желатин отримують з продуктів, що містять колаген кісток, сухожиль, хрящів в процесі тривалого кип’ятіння з водою.

Харчовий желатин призначений для роздрібної торгівлі та для застосування в харчовій промисловості. Його використовують при виготовленні м’ясних і рибних консервів, желе, вин, для приготування заливних страв, мусів, кремів,
та інших виробів. Для вироблення желатину використовують кістка великої рогатої худоби.

Сам по собі желатин не має ні смаку, ні запаху. Желатин застосовують для виробництва для запобігання кристалізації і зменшення згортання білка.
Желатин містить велику кількість, амінокислоти, яка є одним з джерел енергії для життєдіяльності організму. Білкові продукти бідні, тому желатин корисна добавка до м’ясного раціону. Желатин застосовується у виробництві заливних, желе, а також, цукатів, цукерок, йогуртів, жувальної гумки і т.
п., а також для виготовлення клею і фотоматеріалів.

Що таке желатин?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий